У Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пояснили, чому у маленьких містах з доставку газу платять більше.

Тариф на розподіл газу залежить від того, скільки споживачів перебуває у регіоні, також додається розмір витрат на забезпечення функціонування мережі та специфіки споживання. Про це повідомляють у Нацкомісії з держрегулювання.

Доставка газу, кадр з відео
Доставка газу, кадр з відео

Чим більше споживачів на ділянці обслуговування конкретного облгазу, тим більше газу використовують ці споживачі, а тариф відповідно меншим. Також слід враховувати співвідношення протяжності мереж та кількості споживачів газу.

Тому у великих містах тариф менший, ніж у негустонаселених областях, де газопроводи тягнуться сотні кілометрів у відносно невеликі села.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скриншот графіка
Скриншот графіка

Також у НКРЕКП зазначають, що експлуатацію газорозподільних систем здійснюють виключно оператори газорозподільних систем.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Для здійснення діяльності з розподілу газу підприємство має отримати відповідну ліцензію. Рішення про її видачу приймає НКРЕКП, на підставі заяви та після розгляду поданих документів.

Щоб самому порахувати ціну доставки газу, клієнту треба подивитися свій обсяг споживання у минулому газовому році та помножити його на тариф своєї газорозподільної компанії. Розділивши отриману суму на 12 рівних платежів, він отримає розмір щомісячної плати за доставку газу.

Нагадаємо, ми писали, що "Нафтогаз" пояснив нюанси з передачею показників лічильників: щоб не нарахували зайвого.

Як повідомляв "Знай.ua" тарифи на газ в Україні: скільки доведеться віддати за куб у березні, ціни постачальників.

Також "Знай.ua" інформував, "Нафтогаз" попередив українців, якщо не зробити це — будуть наслідки.