Наразі більшість українців, які в побутових умовах користуються газом, отримують платіжки від компанії "Нафтогаз". Однак є дуже великий відсоток людей, які досі не можуть вникнути, як правильно зробити оплату за послуги, а також як передати показники лічильника.

Ми вирішили допомогти розібратися, як правильно це зробити, за інформацією від експертів компанії "Нафтогаз".

Нафтогаз. Фото: Yоutube
Нафтогаз. Фото: Yоutube

Спочатку потрібно розуміти, що показники передають тільки своєму оператору газорозподільної мережі (ГРС). Тобто компанії, які доставляють газ безпосередньо споживачам у регіоні.

Ця компанія займається підключенням та відключенням палива, реагує на виклики та усуває несправності, отримує свідчення лічильників.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Саме тому передавати показники одразу до "Нафтогазу" не потрібно. Тому українці отримують кілька платіжок: за доставку газу від оператора ГРС та за блакитне паливо від "Нафтогазу".

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Способи передачі показників лічильника: на сайті облгазу; дзвінком у контакт-центр облгазу; в особистому кабінеті 104.ua; у додатку 104 Mobile Light для iOS та 104 Mobile для Android.

На сайті облгазу потрібно знайти розділ "Передати показники". За допомогою підказок на сайті потрібно заповнити всі дані та надіслати. Також можна знайти чат-боти на сайті облгазу. Через них також можна передати показники газу.

Нагадаємо, коли закінчиться опалювальний сезон в Україні та що буде з цінами: у "Нафтогазі" відповіли.

Раніше повідомлялося, що українці можуть отримати картку платника податків за кордоном: що потрібно для відновлення.

Також, скільки українці платитимуть за газ у березні: компанії назвали актуальні тарифи.