В Україні з 1 березня 2023 року збільшилися пенсії. Проте крім них у країні також змінився розмір страхових виплат.

Зокрема, у Пенсійному фонді України повідомили усі деталі підвищення страхових виплат, а також розповіли про те, як може відбуватися перерахування.

Там відзначають, що індивідуальний перерахунок регулярних страхових виплат здійснюється у зв'язку зі зміною ступеня втрати професійної працездатності людини (у%) або зміною складу сім'ї померлого. Перерахунок має відбуватися після того, як із цим проханням звернеться потерпілий або член його сім'ї.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Страхові виплати - це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перерахування може бути як індивідуальним, пов'язаним з обставинами конкретної людини, так і масовим ", - йдеться у повідомленні. Пенсійний фонд України

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Масовий перерахунок щомісячних страхових виплат здійснюється без обігу людини щорічно з 1 березня на коефіцієнт, який враховує показники зростання споживчих цін та середньої зарплати по країні, пояснили у пенсійному фонді України.

Нагадаємо, що цього року коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,19, що становить не більше максимального розміру. У результаті перерахунок виплати розмір збільшення не може перевищувати 1500 гривень.

Виплати, скріншот з відео
Виплати, скріншот з відео

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати