Українцям пояснили один важливий нюанс стосовно нарахування пенсії. Йдеться про те, що у певних випадках при поданні заяви на призначення пенсії потрібно надати довідку про зарплату за період до 1 липня 2000 року.

Про ці конкретні випадки йдеться, нагадали в Пенсійному фонді України, йдеться у новому дописі на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра".

"Отже, згідно із Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", при обчисленні пенсії враховується заробіток людини за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. Зарплата за цей період обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Довідку про зарплату до 1 липня 2000 року потрібно надати у двох випадках:

  • у разі, якщо людина після 1 липня 2000 року набула менше ніж п'ять років страхового стажу (у такому разі до Пенсійного фонду потрібно подати довідку про зарплату за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року);
  • за власним бажанням, якщо в період роботи до липня 2000 року людина мала високооплачувану роботу або ж працювала за сумісництвом.

Фахівці пояснюють, що таку довідку про заробітну плату видає підприємство, установа чи організація, де працювала людина, на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену зарплату.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро