Після ажіотажу на початку 2023 року ціни на продукти потихеньку продовжують знижуватися, і експерти прогнозують, що ситуація буде аналогічною і в березні. Однак деякі фактори все ж таки можуть вплинути на ціни.

Українців закликали не боятися дефіциту овочів на тлі катастрофи у Туреччині, оскільки є й інші джерела імпортної продукції. Про це заявив аналітик УКАБ Максим Гопка у коментарі 24 Каналу.

Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua
Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua

"Однак, потрібно зауважити, що поставки дещо змінились, логістика трансформувалась. Тож певних категорій продуктів надходить менше, на що завжди реагує ринок. Головний експортер має деякі проблеми з логістикою через землетруси й тимчасово є зміни, або переломи", - додав він.

Експерт пояснив, що тимчасовий "застій" безпосередньо позначається на ринку, оскільки між попитом та пропозицією виникає дисбаланс. Це провокує зростання чи зниження цін. Також не можна виключати вплив сезонного чинника, все залежатиме від погодних умов.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Що стосується того, як зміниться ситуація в майбутньому, то все буде залежати від погоди. Я думаю, що десь в середині або у другій половині березня, якщо температура буде плюсовою, то ціни почнуть зменшуватися й будемо переходити на сезонний характер вирощування цієї продукції", - дав прогноз Гопка.

теплиця, скріншот з відео
теплиця, скріншот з відео

Нагадаємо, може зникнути з полиць? Виноград в Україні став дефіцитним та подорожчав на 80%

Раніше ми писали про те, що олія наближається в ціні до рекордних показників: скільки просять за літр