Українцям тепер не вистачить і цілої зарплати, щоби дозволити собі деякі м'ясні продукти, такі як буженина, сало та ковбаски. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку війни в українських супермаркетах значно піднялися ціни на продукти, особливо стрімко дорожчає м'ясна продукція. На це є багато причин — від скорочення поголів'я худоби до зростання собівартості виробництва через перебої зі світлом. Так, супермаркети показали актуальні ціни на буженину, сало та ковбаски.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Буженина

Буженина торгової марки "Ятрань" станом на 28 лютого в середньому коштує 449,17 гривні за кілограм. Це трохи дешевше, ніж минулого місяця, але загалом цінник утримується на високому рівні. У той же час буженина "Ятрань", запечена з чорносливом, подорожчала з 475,03 до 483,67 гривні за кіло.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Сало

Улюблений продукт українців загалом не дуже тішить цінами. Так, домашнє сало зі 189 гривень подешевшало до 179 гривень за кілограм. Водночас солоне сало піднялося в ціні з 270,20 до 289 гривень за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Ковбаски

Ковбаски "Алан" мисливські напівкопчені в середньому пропонуються по 522,90 гривні за кілограм. Це помітно дорожче, ніж на місяць раніше, коли цінник був на рівні 509,64 гривні за кіло.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, продуктивність ферм знизилася: в Україні фіксують зростання цін на молоко.