Ціни на ріпчасту цибулю та моркву тимчасово зупинилися в рості, після чого продавці почали поступово збільшувати вартість. Аналітики прогнозують продовження зростання цих коренеплодів.

Ціна за місяць на цибулю ріпчасту виросла на понад 15 грн в середньому. З 34,89 грн за кілограм до 50,06 грн за кілограм. Згідно з даними моніторингового сайту Мінфін.

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Найдешевше цибулю ріпчасту продає мережа супермаркетів Новус, де за кіло сльозливого овочу просять 43,89 грн. У Варусі продають цибулю за 44,90 грн, в Метро 45,90 грн у Мегамаркеті ціна за кілограм цибулі ріпчастої стоїть 69,90 грн.

Ціна на овочі. Фото: Мінфін
Ціна на овочі. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ціна на моркву підвищилася на 11 грн, тож тепер її можна придбати за 36,65 грн в середньому. Новус продає моркву за 29,89 грн за кг, Варус пропонує вітамінний овоч за 34,90 грн, а Мегамаркет за 46,90 грн за кілограм.

Ціна на овочі. Фото: Мінфін
Ціна на овочі. Фото: Мінфін

Головною причиною росту цін на цибулю та моркву називають ускладнення зберігання та зменшення пропозиції на ринку.

Ціна на моркву була вже такою високою у липні минулого року, після чого значно знизилась, та, поступово, знову зросла.

Нагадаємо, ми писали, що майже вдвічі дорожче: українцям показали, як за місяць у супермаркетах змінилися ціни на огірки.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні кава дорожчає шаленими темпами, але цукор та вершки ще доступні: як змінилися ціни за рік.

Також "Знай.ua" інформував, сезон свіжатинки відкрито: українцям пропонують забути про консервацію, що з цінами на огірки.