В Україні стрімко зростають ціни на огірки. Лише за лютий овоч подорожчав майже вдвічі. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В останні місяці в Україні спостерігається стрімке зростання цін на фрукти та овочі. Серед рекордсменів з подорожчання можна виділити цибулю, капусту, моркву, помідори і, звичайно ж, огірки, які лише за лютий додали у вартості майже вдвічі.

Огірки. Фото: скриншот youtube
Огірки. Фото: скриншот youtube

Станом на 25 лютого середній цінник на огірки становить 144,35 гривні за кілограм. Ще у січні середня вартість була на рівні 78,75 гривні за кіло, що майже вдвічі нижче.

У той же час, гладкі огірки з 119,99 гривні за кіло подорожчали до 184,57 гривні за кіло. Цінники ними варіюються від 119,90 до 243,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі. Огірки колючі коштують уже 226,90 гривні за кіло, хоча минулого місяця їх можна було купити за 94,60 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Тепличні огірки також б'ють цінові рекорди. У лютому вони подорожчали до 119,90 гривні за кілограм, а ще у січні середній цінник на них був на рівні 67,19 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.