Тепер українці, яким уже набридло їсти мариновані огірки із підвалу чи коморки, мають привід для невеликої радості. Справа в тому, що українські тепличні комбінати відкрили продаж нової партії свіжих вітчизняних огірків.

Про це стало відомо завдяки повідомленню агропорталу EastFruit.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Під кінець лютого перші партії огірків з'явилися на ринку. Огірки масово надходять на реалізацію. Проте обсяги тепличного огірка на українському ринку все одно наразі недостатні, щоб задовольнити поточний попит.

Ціни на огірки. Фото: скрін youtube
Ціни на огірки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вартість огірків

Наразі пропозиція огірка досить обмежена, що на тлі дедалі більшого попиту дозволяє українським виробникам вести продаж цієї продукції за ціною 120-160 грн/кг ($3,28-4,38/кг).

Для порівняння: імпортний огірок виробництва Туреччини зараз реалізується за 100-120 грн/кг ($2,73-3,28/кг). Учасники ринку пояснюють таку різницю у цінах вищою якістю місцевої продукції, а також вищими витратами на виробництво цієї культури.

Зима в Україні була дуже теплою, проте цього року сезон реалізації огірка нового обороту в Україні розпочався в середньому на два тижні пізніше, ніж на рік раніше.

Нагадаємо, в українських супермаркетах подорожчали продукти - сіль, борошно та вершкове масло: де найприємніші ціни.

Раніше повідомлялося, що гречку в Україні почали продавати за оновленими цінами: скільки коштує популярний продукт.

Також, дістаємо запаси сухарів: в Україні суттєво подорожчав хліб – які ціни у супермаркетах.