В Україні продовжується зростання цін на продукти харчування, зокрема на каву. Цей бадьорий напій суттєво подорожчав останнім часом. Лише за місяць вартість середнього пакування злетіла на 20 гривень.

У той же час подешевшали продукти, які частенько поєднують з кавою - цукор і вершки. Портал "Мінфін" підготував для українців моніторинг зі свіжими цінами.

Кава з вершками. Фото: Youtube
Кава з вершками. Фото: Youtube

На початку 2023 року упаковку розчинної кави Nescafе Gold вагою 120 грамів в середньому продавали за 148,64 грн., а в лютому ціна різко злетіла до 169,61 грн. Торік, у цей же період, цей продукт коштував 108,73 грн. Це означає, що кава подорожчала на понад 60 гривень.

Моніторинг цін на каву, дані Мінфін
Моніторинг цін на каву, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Протягом минулого року ціни на цукор теж коливалися, але дефіциту не було, оскільки запаси були значними. З жовтня вже зафіксували здешевлення, яке триває до сьогодні. За місяць ціна впала з 33,86 грн/кг до 33,67 грн/кг.

Моніторинг цін на цукор, дані Мінфін
Моніторинг цін на цукор, дані Мінфін

Вартість вершків потихеньку підвищувалася до кінця 2022 року, але вже в новому році стабілізувалася. Продукт подешевшав за місяць на 1 гривню і зараз вершки жирністю 10% продають у середньому по 21,11 грн. за 200 грам.

Моніторинг цін на вершки, дані Мінфін
Моніторинг цін на вершки, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що сніданок буде ситним: в Україні змінилися ціни на гречку, рис та макарони

Як повідомляв Знай.ua, скільки українцям доведеться заплатити податку за житло у 2023 році: комусь пощастило більше

Також портал Знай.ua писав, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоб отримати державну допомогу