Українські військові можуть розраховувати на виплати від держави у разі поранення під час служби. Для цього треба зібрати необхідні документи.
Це одноразова допомога, а розраховується вона залежно від рівня поранення. Держава забезпечує грошима військового, а також сплачує "бойові" у розмірі 100 тисяч гривень.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Адвокат Наталія Лісова повідомила, що під час обчислення допомоги враховуються такі моменти:
  • оклад за військове звання;
  • посадовий оклад;
  • процентна надбавка за вислугу років;
  • щомісячні додаткові види грошового забезпечення (крім винагород та морського грошового забезпечення);
  • посадовий оклад для військовослужбовців за останньою посадою, яку вони обіймали на день втрати працездатності, а для осіб, звільнених зі служби, — на день звільнення.

Військовим, які отримали інвалідність під час служби або після її закінчення, виплачують: для І групи – 60-місячне грошове забезпечення, ІІ групи – 54-місячне, а для ІІІ групи – 48-місячне.

Серед тих, хто може розраховувати на одноразову виплату – особи офіцерського складу, особи рядового складу, особи сержантського та старшинського складу. Додаткові 100 тисяч належать особам, які отримали поранення на війні та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також мають інвалідність у зв'язку з цим.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Які документи потрібні для отримання допомоги

Щоб оформити виплати, потрібно зібрати пакет документів. Вони доведуть, що травму дійсно отримано під час бойових завдань.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще
  • наказ командира (начальника);
  • бойовий наказ (розпорядження), рапорт командира (начальника) структурного підрозділу;
  • ваш власний рапорт;
  • висновок (постанова) військово-лікарської комісії.

Протягом 15 днів із дня реєстрації документів військовому призначать допомогу, а перерахують на карту. Якщо з якихось причин людині відмовили у виплаті грошей, слід звернутися до адвоката та до суду.

Нагадаємо, українцям пояснили, за якими лікарняними вони не отримають виплати

Раніше ми писали, частина українців має право не платити за комуналку