В Україні до початку весняного сезону подорожчали популярні позиції із сегменту овочів та фруктів. Зростання цін на імпорт пов'язане з наслідками землетрусу у Туреччини, а пропозиція місцевої продукції істотно скоротилася.

Наприкінці лютого аналітики зафіксували подорожчання декількох популярних фруктів та овочів на українському ринку, як передає "EastFruit".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

У той час, поки яблука показували стабільність, на ринку дуже змінилися ціни на груші. На початок весни сорт "Конференція" пропонували за $2,16/кг. Виноград теж потрапив до списку фруктів, що подорожчали - столовий білих сортів піднявся до $4,24/кг, хоча в інших країнах ситуація спокійніша.

Ціни на виноград. Фото: скрін youtube
Ціни на виноград. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Проблеми з постачанням тепличних овочів почалися декілька тижнів тому, коли в одного з головних імпортерів - Туреччини,сталася катастрофа. Нещодавно на ринок почала надходити місцева продукція, але аналітики зазначають, що її обсягів не вистачає для задоволення попиту покупців.

Через обмежену пропозицію та підвищений попит огірки продають по $3,01/кг, а червоні помідори по $2,60/кг. Також місцеві тепличні комбінати повідомили про те, що вони планують розпочати масову реалізацію нового обігу томатів наприкінці березня.

Моніторинг цін на овочі та фрукти, дані EastFruit
Моніторинг цін на овочі та фрукти, дані EastFruit

Нагадаємо, скільки українців залишилося без роботи під час війни: росія вкрала стабільне майбутнє

Раніше ми писали про те, що в українських супермаркетах подорожчали продукти - сіль, борошно та вершкове масло

Як повідомляв Знай.ua, червоні помідори стали "золотими" через перебої з імпортом