Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є важливі новини. Українці останнім часом стали частіше цікавитись питаннями щодо того, як отримати виплати за померлого родича.

Причини активізації таких питань зрозумілі. Необхідно чітко розуміти, куди вирушити чи звернутися насамперед.

Про це стало відомо завдяки публікації "Соціалка UA" у мережі Telegram.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Питання від українки звучить так: "Моя мама проживає на Херсонщині. Вона хвора, лежача. До червня 2022 року пенсію отримувала через пошту, тепер не отримує. Як можна змінити порядок отримання пенсії та що найголовніше – як отримати кошти у разі смерті пенсіонера? Куди звертатися?

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Експерти спільноти "Соціальний гід" надали відповідь: "Для зміни способу виплати пенсії з пошти на банк необхідно надати заяву до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України (у тому числі для організації виїзного прийому)".

Пенсії, скріншот: YouTube
Пенсії, скріншот: YouTube

Також важливо розуміти той факт, що у разі смерті пенсіонера отримати недоотриману пенсію можуть члени його сім'ї, які були зареєстровані разом із пенсіонером на день його смерті за однією адресою.

Заяву щодо виплати недоотриманої пенсії члени сім'ї померлого можуть подати протягом шести місяців з дати смерті. У разі звернення після шести місяців від дня смерті пенсіонера до органів ПФУ додається ще свідоцтво про право на спадщину.

Нагадаємо, частина українців має право не платити за комуналку: хто може розраховувати на "привілей".

Раніше повідомлялося, військові залишаються в черзі на житло навіть після звільнення зі служби: у яких випадках.

Також, комусь автоматично не продовжили виплати: необхідно звернутися повторно.