Дружинам військовослужбовців відносять до стажу роботи період їх проживання з чоловіком у військових частинах, згідно з 56 Законом України "Про пенсійне забезпечення". На це можуть розраховувати ті, хто одружується з особами офіцерського складу, прапорщиками, мічманами та бійцями надстрокової служби.

Стаж роботи враховується у випадках, коли дружина проживала з військовим у місцевостях, де була відсутня можливість працевлаштування за фахом. Але є обмеження – не більше 10 років.

Воїн ЗСУ, фото: Facebook
Воїн ЗСУ, фото: Facebook

Це потрібно підтвердити довідкою від територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) на підставі особистої справи військовослужбовця, якщо йдеться про дружину звільненого чоловіка у період до 1 січня 2004 року.

Постанова Кабміну №637 від 12 серпня 1993 року дає право призначити пенсію за відсутності трудової книжки чи відповідних записів у ній про стаж роботи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Скрін, відео YouTube трудова книжка
Скрін, відео YouTube трудова книжка

У пункті закону додали те, що довідка з військкомату має бути підкріплена випискою місцевих органів влади про період фактичного проживання. Вони зобов'язані підтвердити реєстрацію чи прописку дружини військовослужбовця. Також необхідно надати довідку державної служби зайнятості про неможливість працевлаштування за спеціальністю у відповідній місцевості.

Однак правила постійно змінюються й за інформацією, цієї вимоги зараз немає.

Нагадаємо, глава ПФУ розповів про мінімальні пенсії у 2023 році: на що розраховувати пенсіонерам

Раніше ми писали про те, що "Ощадбанк" влаштував пенсіонерам та ВПО неприємний "сюрприз"