Багато українців через війну переїхали за кордон, або на окуповані території, у Верховній Раді хочуть зобов'язати усіх пенсіонерів стати на облік.

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев розповів про зміни до закону, згідно з яким Пенсійному фонду надаватимуть інформацію про виїзд громадян за кордон або про їх перебування в окупації. Зміни були внесені 7 лютого, про це пише 24 Канал.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube
Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

За словами Гетманцева, близько 9 мільйонів українців перебувають за кордоном через війну. Переважна більшість з яких жінки з дітьми та пенсіонери.

Гетманцев боїться, що через допомогу, яку отримують українці у різних урядах, відбувається соціальна несправедливість.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Багато держав запровадило різноманітні програми підтримки й може бути так, що в одній сім'ї доросла жінка змогла знайти роботу чи запустити бізнес, отримує соціальні допомоги і в Україні, і від держави перебування. Та батьки її отримують двоканальну підтримку, а також подушку безпеки у вигляді заощаджень. - зазначив Гетманцев.

Дехто ж, за словами Гетманцева, втратили все та не мають допомоги ані від України, ані від держави, де перебувають. Тому, на думку депутата, потрібно вести відповідний облік й розуміти де перебуває пенсіонер.

Жодна соціальна виплата не знімається. Але іноді вони можуть вплинути на розмір цього соціального зобов'язання й іноді може бути перерахунок як в бік збільшення, так і зменшення, – додає Гетманцев.

Нагадаємо, ми писали, що деяким українцям можуть не виплатити лікарняні: хто у зоні ризику.

Як повідомляв "Знай.ua" деяким українцям підвищать розмір допомоги по безробіттю.

Також "Знай.ua" інформував, українські біженці у Польщі можуть розраховувати на нові виплати.