Українські біженці, які виїхали до Польщі, зможуть отримати виплати в рамках нової благодійної програми від Червоного Хреста. Хто має право на допомогу, розповідає "Пенсійний кур'єр".

Українські родини, які були евакуйовані до Польщі, зможуть отримати ваучери на суму 500 злотих, що становить трохи більше ніж 4000 гривень. Очікується, що допомога буде надано 9000 сімей з України.

Біженці в Польщі. Фото: Youtube
Біженці в Польщі. Фото: Youtube

Зазначається, що одержати виплати зможуть лише певні категорії українських громадян. Це ті особи, які перейшли кордон України та вперше заїхали до Польщі після 1 жовтня 2022 року та проживають там у зв'язку зі збройним конфліктом.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також виплати отримають українці, які в'їхали до Польщі після 24 лютого 2022 року та належать до однієї з наступних категорій:

  • особи з інвалідністю;
  • вагітні жінки;
  • особи, які виховують дитину віком до 1 року;
  • особи, які самостійно піклуються щонайменше трьома дітьми;
  • неповнолітні, які прибули до Польщі без опікунів;
  • жінки старше 60 років та чоловіки старше 65 років.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють виплатити по $1050: які умови і на що можна витратити.

Також наш портал інформував, що від біженців вимагають повернути виплати, надані Польщею: у чому причина і кого це стосується.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українці в Європі: де найсильніше зміняться правила для біженців у 2023 році.