В Україні планують підвищити розмір допомоги з безробіття, проте не для всіх, а лише громадян зі статусом ВПО. Рішення поки що не прийнято, але відповідний законопроєкт №8421 уже внесено до Верховної Ради. Пояснюємо, що зміниться, якщо закон буде схвалено та набуде чинності.

Через повномасштабну війну в Україні налічується близько 4,9 мільйона громадян зі статусом ВПО. Частина з них змогла адаптуватися та знайти нове місце роботи або зберегти старе та працювати дистанційно. Однак багато хто залишився без роботи, адже ринок праці скоротився і знайти відповідну вакансію складно.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

У зв'язку з цим у Раді зареєстрували законопроєкт, що дає можливість внутрішнім переселенцям, які мають статус безробітних, довше перебувати на обліку та відповідно довше отримувати допомогу.

Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube
Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Так, якщо документ набуде чинності, то внутрішні переселенці, зокрема, матимуть змогу отримувати виплати по безробіттю протягом 360 календарних днів, а також отримувати підвищену допомогу відповідно до коефіцієнта 1,5. Тобто максимальний розмір виплат становитиме 10050 гривень, а не 6700, як для решти українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці з 15-річним стажем мають право на достроковий вихід на пенсію: кого стосується і що для цього потрібно.

Також наш портал інформував, що українці можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу: кого стосується і як подати заявку.

Крім того, ми писали, що в Україні жінки певної категорії можуть отримати суттєву доплату до пенсії: кого стосується.