Деякі українці ризикують не одержати лікарняних виплат, оскільки Пенсійний фонд може відхилити заяву-розрахунок, подану роботодавцем. У яких випадках це може статися, пояснили у пресслужбі ПФУ.

Роботодавці зобов'язані подавати до Пенсійного фонду заяву-розрахунок, в якій міститься інформація про суми коштів, нарахованих застрахованим особам. На підставі цього документа фінансуються лікарняні виплати, проте в деяких випадках заяву-розрахунок можуть відхилити.

Лікарняний. Фото: скріншот youtube
Лікарняний. Фото: скріншот youtube

Головна причина – помилки, допущені роботодавцем. Найчастіше це неправильно заповнені реквізити страхувальника або відсутність даних щодо належності застрахованої особи до пільгової категорії. Крім того, нерідко припускаються помилок у розрахунку суми виплат за листком непрацездатності.

Лікарняні. Фото: Youtube
Лікарняні. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

До речі, заява-розрахунок подається роботодавцем до Пенсійного фонду лише якщо людина хворіє понад шість днів. Згідно з чинним законодавством, перші п'ять днів лікарняного оплачуються за рахунок роботодавця. Однак, якщо лікарняні виплачуються внаслідок нещасного випадку на виробництві, то виплати здійснюються за рахунок страхових коштів з 18 дня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, випробувальний термін на новій роботі: чи не платити законно і скільки він повинен тривати.

Також наш портал інформував, в Україні проведуть масштабну перевірку пенсіонерів: хто може втратити виплати.

Крім того, ми писали, українцям виплатять компенсацію від держави: які категорії отримають допомогу та що для цього потрібно.