Війна вдарила по гаманцях практично всіх українців, а багато підприємств навіть не можуть виконувати свою роботу та реалізовувати продукцію через бойові дії. Усе це позначається на кінцевій споживчій ціні.

Аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька поділилася невтішними підсумками 2022 року для цієї галузі. За той період геть-чисто зруйнувалися ланцюжки реалізації молока-сировини та готової продукції. Згодом закупівельні ціни впали одразу на 4,6 євро/100 кг.

Виробництво молока, скріншот з відео
Виробництво молока, скріншот з відео

Наразі є низка факторів, які стримують ціни на молоко в Україні. Серед них - скорочення споживчого попиту всередині країни, зростання безробіття, що свідчить про зниження споживання молочних продуктів у короткостроковій перспективі, зростання собівартості виробництва через кризу в енергетичній системі, знецінення гривні та інше.

Незважаючи на всі труднощі в країні, молокопереробна галузь має вільні потужності для переробки молока. Лінецька прогнозує, що з кінця лютого-березня 2023 року очікується зростання виробництва молока. Все залежатиме від зовнішнього та внутрішнього попиту.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Молоко, скриншот: YouTube
Молоко, скриншот: YouTube

Варто зазначити, що у лютому ціни на молоко в супермаркетах не тішать покупців. Середня вартість продукції популярної торгової марки зросла до 40 грн/900 мл.

Нагадаємо, подорожчають одразу на 30%: які продукти в Україні скоро назавжди змінять свої цінники

Раніше ми писали про те, що Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз