Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінниками на важливих продуктах харчування, є важливі новини. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів оновили ціни на картоплю та капусту.

За словами продавців, люди зараз неохоче беруть капусту, оскільки її якість вже дається взнаки, даний овоч вже давно зберігається на складах.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним від аналітиків економічного порталу Minfin.

Картопля на ринку, фото: Знай.ua
Картопля на ринку, фото: Знай.ua

Вартість картоплі

В Україні знову змінилися ціни на популярні овочі. Зокрема, порівняно з минулим місяцем, вартість молодої картоплі залишилася на колишньому рівні – 15,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість капусти

А от щодо молодої капусти, то вона додала в ціні дуже значно. Цінник на капусту підскочив із 38,90 грн/кг до 54,40 грн/кг. При цьому білокачанна капуста подорожчала лише на кілька копійок, склавши 13,92 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Також варто нагадати нашим читачам, що ціни на продукти харчування в Україні продовжують зростати. Експерти вже назвали це новою хвилею подорожчання. У Нацбанку кажуть, що темпи зростання споживчих цін у 2023 році сповільняться через жорсткі монетарні умови, зниження світової інфляції та слабший попит до 18.7%.

Нагадаємо, підкрадаються до ваших гаманців, коли ви й не очікуєте: інструкція, яка врятує вас від шахраїв.

Раніше повідомлялося, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Також, приємна несподіванка: супермаркети змінили ціни на сало, що вже помітно дешевше.