Для наших дорогих читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на гречку, макарони та хліб.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Вартість гречки

Згідно з відкритою інформацією, гречка в лютому стала дешевшою, ніж її продавали супермаркети в січні - цінник на неї знизився з 69,40 грн/кг до 68,73 грн/кг. Наприклад, на полицях магазину "Ашан" вона продається за ціною 56,40 грн/кг, а у Варус її вартість сягає 89,90 грн/кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Вартість макаронів

Тепер трохи про макаронні вироби. В українських супермаркетах подешевшали й макарони пір'я з 29,79 грн/кг до 26,90 грн/кг. Вартість "макаронів пера" за 1 кг у супермаркетах: Novus - 26,89 грн., Varus - 26,90 грн., а в Metro - 26,90 грн. Наразі є логічна інформація про середню ціну: 26,90 грн за 1 кг макаронів.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Вартість пшеничного хліба

Тепер трохи інформації про продукт, який "усьому голова". Пшеничний хліб додав у ціні лише 2 копійки, склавши 32,10 грн за 650 грам. А ось торгова марка Цар Хліб трохи знизилася у ціні, склавши 29,99 грн за 600 грам.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Нагадаємо, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Раніше повідомлялося, приємна несподіванка: супермаркети змінили ціни на сало, що вже помітно дешевше.

Також, скоротилося вдвічі: у виробництві соняшникової олії виникли проблеми, чого чекати чекати.