Фахівці дали свої прогнози стосовно того, коли ціни в Україні почнуть знижуватися. Водночас Нацбанк покращив прогноз зростання споживчих цін в Україні на 2023 рік із 20,8% до 18,7%.

Відповідний прогноз регулятор зробив 25 січня на засіданні Комітету з питань монетарної політики Національного банку України. Та попри те, що за даними НБУ, інфляційний тиск стабілізується, один рівень стабілізації є досить високим.

Відзначається, що темпи зростання споживчих цін у 2023 році сповільняться внаслідок жорстких монетарних умов, зниження світової інфляції та слабкішого попиту.

"Продукти в холодильнику. Фото: скрін youtube"
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Своєю чергою у Мінекономіки вважають, що на початку 2023 року українцям не варто очікувати уповільнення зростання цін. Згідно з їхнім прогнозом інфляція буде порівнянна з торішньою.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Слід очікувати, що на початку 2023 року за відсутності нових потужних викликів, від яких не гарантована країна під час повномасштабної війни, загальна динаміка внутрішніх цін залишатиметься в річищі помірного зростання, що склалося", — йдеться в огляді. Мінекономіки

Супермаркет, фото business-for-sale
Супермаркет, фото business-for-sale

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро