Українцям повідомили, що у січні-лютому немає підстав до значного зростання цін на продукти в Україні. Проте незначний темп зростання цін все-таки спостерігатиметься.

Як відзначили фахівці, основний фактор, що може вплинути на зростання цін – сезонний. Зокрема, незначно можуть вирости ціни на овочі та фрукти - подорожчання цих продуктів сягатиме рівня 5-10%. Таку заяву зробила аналітикиня "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлана Литвин. Про це пише agronews.ua.

За її словами зазвичай у цей період активно включається сезонний фактор на більшість овочів та фруктів вітчизняного виробництва. Фахівчиня відзначає, цього року частина овочів борщового набору, таких як буряк, морква, цибуля, вже й так мають доволі високу ціну.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

"Тому традиційного значного зростання тут спостерігатися не буде через обмежену купівельну спроможність українців. Однак незначне поступове зростання на 5-10% щомісяця до збору нового врожаю можливе на інші вітчизняні овочі, а також яблука", – сказала Литвин. Світлана Литвин

Також фахівчиня поділилася побоюваннями щодо зростання цін на продукти через використання генераторів у зв'язку з постійним відключенням світла в Україні. Проте наразі такі підприємства не підпадають під планові відключення світла, а лише екстрені.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову