Дехто з українських пенсіонерів можуть отримати компенсаційну доплату до своєї пенсії. Така можливість відкривається для них з досягненням певного віку.

Відповідне пояснення дали в Пенсійному фонді України. Щомісячна компенсаційна доплата становить 300 гривень. Як її отримати, пояснили у ПФУ.

"6 січня мені виповнилося 70 років, пенсію отримую 17 числа. Чи отримаю я цього місяця доплату до пенсії у розмірі 300 гривень у повному обсязі?" – з таким питанням звернулася пенсіонерка до Пенсійного фонду.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У ПФУ відповіли, пояснивши, що доплату у розмірі 300 гривень можуть отримати пенсіонери, яким виповнилося 70 років. Однак зробити це можна не одразу. Відповідно у випадку пенсіонерки, то свою компенсаційну доплату до пенсії вона отримає з 6 січня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Відомості на виплату пенсії на наступний місяць готуються наперед – до початку виплатного періоду, що триває з 4 по 25 число кожного місяця. Відповідно, щомісячно, перед початком нарахування, проводяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема, у зв'язку із встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн пенсіонерам, які досягли 70 років.", - відповіли у ПФУ. ПФУ

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову