Для наших читачів, які завжди уважно дивляться на цінники, прогулюючись за покупками на ринках або в магазинах, є інформація про дуже корисний овоч, який, на жаль, підвищується в ціні. Йдеться про моркву, без якої багато страв перетворюються на прісний набір продуктів.

В українських супермаркетах, та й на відкритих ринках також профільні експерти спостерігають стрімке зростання цін на моркву.

Про це стало відомо завдяки точним цінам від аналітиків порталу Minfin.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, подорожчання викликане тим, що у фермерів і виробників запаси добігають кінця, адже цьогорічний урожай був дуже низьким. На сьогоднішній день моркву продають по 20-25 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж у новорічні свята.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вирощування моркви, скріншот відео
Вирощування моркви, скріншот відео

Вартість моркви у супермаркетах:

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Зростаючу цінову динаміку в даному сегменті експерти проекту пояснюють стрімким скороченням пропозиції моркви у місцевих господарствах.

"Багато фермерів уже встигли реалізувати закладену продукцію, більшість великих господарств ведуть відвантаження виключно за укладеними раніше договорами", — пояснюють аналітики.

За словами фахівців, нині ціна на моркву в Україні вже в середньому у 2,2 рази вища, ніж наприкінці січня минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку не відкидають подальшого цінового зростання в даному сегменті.

Нагадаємо, ідеально для гриля чи на бульйон: супермаркети потішили цінниками на яловичину.

Раніше повідомлялося, що продукти, які подешевшали за рік в Україні, незважаючи на загальну дорожнечу: чим покупцям себе побалувати.

Також, котлети, шашлик та салко – прощайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються.