Продукти дорожчають через інфляцію, спричинену зруйнованою інфраструктурою, логістикою та під впливом війни.

В Україні вже найближчим часом очікується зростання цін на харчові продукти в межах 10-15%. Війна, порушення логістичних ланцюгів, ціни на паливно-мастильні матеріали та курс долара, все це впливає на подорожчання. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Найближчим часом через ухвалення Закону про акциз на пальне десь у районі 4-5 грн подорожчає бензин і дизпаливо. Тобто це закладатиме основу формування цін на продукти харчування. Не останню роль і велика інфляція. Ми бачитимемо підняття цін у районі ще 10-15%, – сказав він.

Також він додав, що зараз в країні йдуть жнива, та погодні умови не дозволяють повною мірою підрахувати врожай.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Цього року аграрії не сподіваються отримати прибуток, але прагнуть зберегти бізнес.

Ринок. Фото: скрін youtube
Ринок. Фото: скрін youtube

По соняшнику ми вже відстаємо через погодні умови, на 2-3 тижні. Тобто осінню збиральну кампанію буде продовжено до грудня місяця. Кукурудзу деякі аграрії не збиратимуть, адже висушити її витратно. І це все лягає на плечі безпосередньо сільгоспвиробникам, – додав Марчук.

Проте якщо говорити про ранні зернові, то вже фактично понад 26 мільйонів тонн намолочено. За його словами, врожайність буде значно меншою порівняно з минулим сезоном, десь на 40%.

Нагадаємо, ми писали, що трьом категоріям українців збільшать пенсії: хто отримає збільшення до виплат.

Як повідомляв "Знай.ua" батьків чекають нововведення у дитячих садочках: для чого планують зміни.

Також "Знай.ua" інформував, що Lifecell, Kyivstar чи Vodafone: українці дізналися, з яким оператором можна заощадити на мобільному зв'язку сотні гривень.