Деякі українці можуть отримувати грошову допомогу у розмірі 3350 гривень щомісяця. Хто і за яких умов може отримати виплати, повідомляється на Facebook-сторінці Юридичного порадника для тимчасово переміщених осіб.

3350 гривень – це максимальний розмір допомоги з часткового безробіття для ФОПів та співробітників. При цьому є умови, за яких можна отримати виплати.

Виплати, фото: скріншот з відео
Виплати, фото: скріншот з відео

Так, на грошову допомогу можуть розраховувати ФОП, якщо тривалість їхнього робочого дня скоротилася на 30%. У випадку зі співробітниками, то скорочення діяльності має охопити від 20% чисельності працівників, а робочий час та зарплата мають скоротитися на 30%.

Водночас виплата даної допомоги неможлива, якщо роботодавець є держорганом, органом місцевого самоврядування або установою, що утримується за рахунок бюджету. На допомогу можна не розраховувати, якщо роботодавець або ФОП визнаний банкрутом або знаходиться в процесі санації.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Виплати допомоги. Фото: YouTube
Виплати допомоги. Фото: YouTube

Отримувати цей вид допомоги можна не більше 180 календарних днів, а заявку на неї потрібно подати роботодавцю або ФОП протягом 90 днів з моменту скорочення або зупинення діяльності. Для цього потрібно звернутися до центру зайнятості за місцем, де ведеться діяльність.

Раніше портал Знай повідомляв, українці можуть отримати по 16 тисяч гривень: хто може розраховувати на виплати та як оформити заявку.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, додаткові виплати до пенсії від ПриватБанку: хто з українців може стати багатшим.