Усі українці, які читають наші новини, вже знають, що по всій території країни соціальними виплатами, такими як субсидії, пенсії, пільги чи навіть виплати ВПО тепер займається Пенсійний фонд. Проте деякі функції щодо пенсій ще лежать на плечах Міністерства соціальної політики.

Питання щодо передачі накопичувальної пенсії у спадок – реальність. На відміну від солідарної пенсії, накопичувальну можна включити до заповіту або просто отримати в дар від родича. Поки що всі нюанси потрібно уточнити.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника міністра соцполітики Дарії Марчак в ефірі телемарафону.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно, ця приватна власність у випадку, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто, незалежно від того, як розвиватиметься ваше життя — це вже ваші гроші, на які маєте право лише ви", — розповіла Дарія Марчак.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

В Україні готуються до старту роботи накопичувальної пенсійної системи. Обіцяють, що систему запустять по закінченні війни. Завдяки таким змінам українці зможуть отримувати більше, проте лише ті громадяни, які продовжують працювати

Нагадаємо, достроковий вихід на пенсію: в Україні дозволили ще одній категорії не чекати 60 років.

Раніше повідомлялося, вода, газ та світло: норми споживання, які необхідні для отримання субсидії в Україні.

Також, українців навчили, як не платити за доставку газу: вийде не у всіх.