Багато наших читачів могли помітити той факт, що на полицях магазинів сильно змінилися ціна на важливі продукти харчування. У нас, як пом'якшувальні факти, є кілька важливих новин про те, як відомі українські мережі супермаркетів змінили ціни на ходову крупу - зокрема рис, гречку та пшоно.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За інформацією фахівців харчового ринку, у січні порівняно із груднем супермаркети знизили ціни. Тепер українцям буде набагато легше стояти у черзі.

Вартість пшона

За місяць середня ціна кілограма цієї крупи знизилася на понад 2,5 грн. - З 30,40 грн. до 27,85 грн. Наприклад, у магазині "Метро" – 26,90 грн за кг., а ось а "Ашані" – 28,80 грн за кг.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на пшоно, скріншот: Minfin
Ціни на пшоно, скріншот: Minfin

Вартість гречки

Станом на 21 січня середня ціна за кілограм гречки склала 68,73 грн., що майже на 5 грн. нижче, ніж у грудні. Місяць тому кілограм гречки коштував у середньому 73,85 грн.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

За місяць зафіксовано незначне підвищення вартості круглого рису – з 77,67 грн. до 77,82 грн. за кілограм. А ось довгий пропарений рис подешевшав – із 72,49 грн. до 71,47 грн. за кілограм, а довгий рис залишився без змін – 74,59 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Нагадаємо, частину українців звільнили від боргів за комуналку: хто зможе не платити.

Раніше повідомлялося, голодувати не будемо, але гаманці "схуднуть": українців попередили про зростання цін на хліб.

Також, кіло сала до 300 гривень: як улюблена закуска українців стала дорожчою за свіжу вирізку.