Ціни на цибулю в Україні досягли позначки 27-30 гривень за один кілограм. Тенденція до подорожчання зберігається через обмежену пропозицію української продукції та дефіциту в інших країнах світу. Про це повідомляє портал AgroTimes.

За даними моніторингу на найбільшому оптовому ринку України "Шувар", що у Львові, ціни на цибулю коливаються в межах 27-30 гривень за один кілограм. Це при тому, що кілька тижнів тому вартість становила 26 гривень за кіло.

Цибуля. Фото: YouTube
Цибуля. Фото: YouTube

На думку експертів, це не межа і оптові ціни на цибулю можуть підстрибнути до 40 гривень за кіло. Цьому сприяє дефіцит цибулі в Європі та інших куточках світу через несприятливі погодні умови та катаклізми, як, наприклад, повінь у Пакистані або морози в Центральній Азії.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас, цінники на капусту на ринку "Шувар" варіюються від 5 до 9 гривень за кіло, а буряк продається по 5-8 гривень за кіло. Картопля, яка напередодні продавалася по 4 гривні за кіло, пропонується вже по 4-5 гривень. Часник можна купити від 100 до 120 гривень за кіло, а моркву від 15 до 16 гривень за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили ціни на популярні консерви: скільки доведеться віддати за баночку сардин та шпрот.