У другій декаді січня в Україні зафіксували зниження закупівельних цін на свинину. При цьому вартість варіюється в залежності від регіону. Про це порталу GrowHow розповіли аналітики асоціації "Свинарі України".

Після зимових свят на внутрішньому ринку свинини традиційно знижуються ціни. Січень 2023 року не став винятком із правил та разом зі зниженням споживчої активності, впали ціни і на свиней забійних кондицій.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Аналітики наголошують, що друга половина січня характеризувалася регіональною розбіжністю закупівельних цін. Так, якщо у центрі країни за кілограм живця треба віддати від 61 до 63 гривень, то на сході та заході — до 60 гривень.

Також наголошується, що зниження попиту і відповідно цін на свинину в цей період є явищем абсолютно нормальним і зараз його темпи відповідають очікуванням. Водночас тиск на ціни чинить посилення внутрішньої конкуренції між постачальниками охолодженої свинини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Виробники свинини повідомляють, що негативна цінова динаміка здебільшого не позначилася на реалізації продукції. Лише окремі постачальники живця понизили товарні партії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, що українцям підрахували новий індекс борщу: як за 11 місяців війни змінилася ціна національної страви.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шашлик побачимо лише у снах? За місяці війни в Україні сильно скоротилося виробництво м'яса.