Уряд України оголосив про впровадження нової накопичувальної системи пенсії вже цього року, кого болісно торкнеться нова реформа.

Нарахування та виплати пенсій в Україні може змінитися у 2023 році, після того, як країна перейде на накопичувальну систему пенсій. Необхідність переходити від солідарної до накопичувальної пенсійної системи говорилося багато впродовж останніх декількох років. Про ризики нововведень пише портал UBR.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Після запровадження обов'язкової накопичувальної системи громадяни матимуть можливість формувати власні пенсійні активи. Нововведення торкнеться лише "молодих", працюючих українців, але не зачепить тих, хто вже отримує пенсії.

Нова система передбачає, що частина єдиного соціального внеску, яку замість Пенсійного фонду буде перенаправлено на накопичувальну систему, спровокує його недофінансування. Друге питання – що робити зі знеціненням відкладеного українцями капіталу внаслідок інфляції.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Член наглядової ради Української ради бізнесу, виконавчий директор Української асоціації прямих продажів Надія Бедричук зазначає, що головний тягар нової системи ляже на плечі українців, яким сьогодні виповнилося 40-45 років. В них є власні батьки-пенсіонери, яких вони мають утримувати, та одночасно підростають діти, тобто на їхніх плечах – подвійні зобов'язання. При цьому їм вже потрібно відкладати собі на пенсію.

Нагадаємо, ми писали, що компенсація за зруйноване житло: чи всі зможуть отримати допомогу, та на яких умовах.

Як повідомляв "Знай.ua" комуналка, бензин та цигарки: на що і скільки сьогодні витрачають нечувані гроші кияни.

Також "Знай.ua" інформував, частина українців не може оформити субсидії у 2023 році: чому відмовляють у допомозі.