Відповідальність за виплату та нарахування житлових субсидій уже з грудня несе Пенсійний фонд України. У зв'язку із цими змінами деякі українці не можуть отримати цю допомогу. Про це повідомили у Лозівській міськраді.

Жителі Харківської області мають труднощі з оформленням субсидій. За правилами виплати призначаються за даними "Реєстру застрахованих осіб", що й завдає деяких незручностей. Так, відомо, що багато заявок громадян не проходять перевірки реєстру через дрібні помилки, наприклад, в імені або прізвищі. Через це їм доводиться додатково звертатися до ПФУ, щоби вирішити проблему.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, дані складності мають тимчасовий характер, оскільки ще триває перехідний період на нові правила. Зазначається, що надалі не лише зникнуть подібні незручності, а й з'явиться низка очевидних переваг "Реєстру застрахованих осіб".

Призначення субсидії, кадр з відео
Призначення субсидії, кадр з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

До речі, для українців, які вже отримували субсидію, нічого не змінилося, оскільки виплати було продовжено автоматично. Складнощі з оформленням відчувають лише деякі нові претенденти на допомогу.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям підвищили пенсії на 16%: прем'єр Шмигаль розповів про надбавки до виплат.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, наш портал писав, як дистанційно оформити виплати під час народження дитини: покрокова інструкція від Міністерства соціальної політики.