В Україні вже майже рік триває повномасштабна війна, якої не видно кінця. Громадяни стали жити значно гірше, проте духом не падають. Скільки в середньому потрібно грошей мешканцям найдорожчого регіону України – Києву.

Сюжет записано журналістами телеканалу "Київ".

Там кореспонденти запитували у звичайних громадян, скільки їм потрібно грошей для того, щоб почуватися комфортно, і скільки вони в середньому витрачають щомісяця.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Економіст Григорій Кукуруза при цьому одразу зазначив, що близько 18-20 тисяч гривень буде достатньо для звичайного киянина, щоб жити в достатку. Проте, їх десь треба ще знайти, а з роботою, як і раніше, туго.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Одна з дівчат розповідає, що лише половина зарплати щомісяця у неї йде на нікотин, а до цього ще треба додати допомогу мамі, догляд за собаками, покупка їжі, одягу тощо. Всього щомісяця щонайменше йде тисяч 12.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Далі пенсіонер наголосив, що витрачає всю пенсію. Більшість йде на квартплату, ліки, і все інше тільки на їжу.

Молода дівчина витрачає не менше 30 тисяч гривень, і більшість із цих коштів йде на житло, яке вона знімає разом із подругою. Нерухомість у столиці почала повертатися на довоєнні суми, тому це справді дуже багато з огляду на ситуацію в країні.

Також кияни витрачають дуже багато на пальне для автомобіля, адже воно з початком війни теж почало стрімко дорожчати. Відкладати гроші у городян не завжди виходить через високі ціни.

У середньому сума, яку називали кияни – 10-15 тисяч, і витрачають здебільшого на речі, без яких зараз неможливо прожити – квартира та їжа.

Нагадаємо, що ціни на молоко знову злетять: скільки часу залишилося, щоб купити дешево продукт

Раніше повідомлялося, що горе запивати наразі не вийде: в Україні сильно зросла ціна на алкоголь

Також, комуналка подорожчала на 25%: чому в Україні тарифи "заморозили", а платіжки зростають