Для наших читачів, які уважно стежать за інформацією про пільги та інші види допомоги зі сплати комуналки, ми маємо дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні на субсидію можуть претендувати навіть ті люди, які офіційно не працює, проте громадянин має бути на обліку у центрі зайнятості як безробітний.

Ось для тих, хто став на облік безробіття, у воєнний час з'явилося кілька нововведень.

Про це стало відомо завдяки заяві голови відділу Пенсійного фонду України у Харківській області Ольга Міщенко на одному з українських телеканалів.

Оформлення: скріншот: YouTube
Оформлення: скріншот: YouTube

За словами Міщенка, для тих, хто став на облік з безробіття при розрахунку субсидії, використовується не дохід за попередні півроку, а сума допомоги від держави.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Насамперед це стосується тих, хто втратив роботу під час воєнного стану. Також претендувати на отримання субсидії безробітні можуть одразу після звернення.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Навіть якщо субсидію громадянин отримував перед тим, як втратив роботу, можна звернутися із заявою для перерахунку. Ольга Міщенко також уточнила той факт, що для того, щоб уникнути помилок під час заповнення документів до заяви та декларації, можна надавати квитанції за оплату комуналки, для внесення вірних реквізитів до системи.

Нагадаємо, частина українців не може оформити субсидії у 2023 році: чому відмовляють у допомозі.

Раніше повідомлялося, що ціни на молоко знову злетять: скільки часу залишилося, щоб купити продукт дешево.

Також, 6700 щомісяця: українцям можуть виплатити допомогу.