Наші читачі повинні розуміти той елементарний факт, що мінімальна пенсія залежить від прожиткового мінімуму. Однак, оскільки на 2023 рік цей показник "заморожений", то розраховувати на підвищення мінімальної пенсійної виплати очікувати не доводиться.

Державний бюджет на 2023 рік формували в умовах повномасштабного вторгнення російських окупантів, і саме тому перший пункт видатків у головному кошторисі країни і найбільший – це оборонний сектор.

Соціальна складова йде наступною, проте мінімальної пенсії не піднімуть. Про це стало відомо завдяки інформації з положень Держбюджету України на 2023 рік, які є на сайті Кабміну.

Пенсіонер, фото: Знай.ua
Пенсіонер, фото: Знай.ua

Відомо, що востаннє мінімальну пенсію в Україні було підвищено у грудні 2022 року з 2027 гривень до 2093 гривень, тобто на 66 гривень. Такою вона залишиться протягом усього 2023 року.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Звичайно, за нинішньої інфляції цієї пенсії не вистачить навіть на необхідні продукти харчування. Пенсіонери із такими виплатами приречені на існування.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Вже у 2023 року вийти на пенсію зможуть далеко не всі. Вся річ у тому, що кожного року збільшується страховий стаж, необхідний пенсії. Для виходу на пенсію у 60 потрібен стаж у 30 років та більше. Люди зі стажем 20 років зможуть вийти на пенсію у 63 роки. За стажу 15 років на заслужений відпочинок можна буде вийти лише у 65 років.

Нагадаємо, по 21 гривні: пенсіонерам презентували ще одну надбавку.

Раніше повідомлялося, пенсіонери нарешті заживуть? Кому у 2023 році значно збільшать виплати.

Також, щоб повертати субсидію: про які зміни потрібно інформувати органи соцзахисту.