Кабінет міністрів України під кінець 2022 року ухвалив рішення об'єднати зусилля Пенсійного фонду та Фонду соцстрахування, що говорить про фактичну ліквідацію останнього. Так само як і субсидіями тепер усіма соціальними виплатами керує ПФУ.

Є інформація, що починаючи з 1 січня 2023 року, Пенсійний фонд України встановив новий розмір допомоги на поховання застрахованої особи або особи, яка перебувала на утриманні з рівнем до 4100 гривень на місяць.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Відповідно до переліку осіб, які мають право на отримання допомоги на поховання, вона надається:

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

- чоловікові (дружині);

- дітям, братам, сестрам та онукам, які не досягли 18 років або старше цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до 18 років (братам, сестрам та онукам - за умови, що у них немає працездатних батьків), здобувачів професійної вищої та вищої освіти з числа осіб, зазначених у цьому пункті, які навчалися за денною формою здобуття освіти – до 23 років;

- батьку, матері;

- дідусеві, бабусі по прямій лінії спорідненості.

До членів сім'ї, які вважаються такими, що перебувають на утриманні померлого, належать особи, якщо вони: були на повному його утриманні; отримували від померлого допомогу, що була їм постійним і основним джерелом засобів для існування.

Кладовище, скріншот: YouTube
Кладовище, скріншот: YouTube

Не вважаються такими, що перебувають на утриманні застрахованої особи, члени сім'ї, які мали самостійні джерела коштів для існування (отримували заробітну плату, пенсію тощо).

Важливо розуміти, що допомога надається застрахованій особі, члену її сім'ї або іншим юридичним чи фізичним особам, які вчинили поховання.

Нагадаємо, місяць від 2800 грн: що робити українцям, яким не вистачає стажу для пенсії.

Раніше повідомлялося, чи встигли "продати" авто? За який період враховуються доходи українців, які претендують на субсидію.

Також, відмова у субсидії: як українцям не залишитися з боргами за комуналку у воєнний час.