Наші читачі чудово розуміють той факт, що через військові дії левова частина держбюджету у новому 2023 році спрямована на потреби оборонного сектору та сферу безпеки. Другою на черзі стоїть соціальна сфера. У Кабінеті Міністрів планують зайнятися переглядів пенсійних виплат. Давайте розбиратися, хто і на яку надбавку може розраховувати.

Про це стало відомо завдяки заявам представників Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Згідно з свіжими даними, на доплати в 2023 році можуть розраховувати громадяни, які отримують виплати менші за мінімальні. Ті пенсіонери, які мають великий стаж, теж можуть розраховувати на збільшення - за кожен рік додадуть по 21 гривні (якщо стажу у чоловіків більше 35 років, а у жінок понад 30).

Є ще інформація, що навесні цього року має пройти індексація пенсій, планується, що виплати зростуть більш ніж на 5%.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Також цього року слід очікувати на перерахунок мінімальних пенсій для чорнобильців. Розмір залежатиме від середньої зарплати в Україні, ймовірно, вона буде на рівні до 19 тисяч гривень.

Так, якщо людина має першу групу інвалідності, то розмір пенсії дорівнюватиме середній заробітній платі — 19 тисяч гривень. За другої групи інвалідності виплати становитимуть 85% від середньої зарплати, а у разі третьої групи — до 70%.

Нагадаємо, хто і як встановлює інвалідність в Україні: пояснення МОЗ.

Раніше повідомлялося, що така може бути і у вас: в Україні монету продають за 45 тисяч.

Також, доведеться чекати до 65 років: українців попередили про перенесення пенсійних виплат.