В Україні ще перед новорічними святами ціни на моркву поповзли нагору. При цьому темпи реалізації цього овоча за перші два тижні 2023 року теж зростають щодня. Підвищення цін аргументують тим, що торік урожай був дуже скромним, а фермери залишилися не так багато якісної моркви.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу EastFruit, а також оперативним даним за цінами від представників Minfin.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

У середині січня 2023 року українські фермери продають моркву по 17-24 грн/кг ($0,46-0,66/кг), що в середньому на 16% дорожче, ніж напередодні новорічних свят. Багато ферм уже встигли продати весь свій урожай.

Ще важливо враховувати той факт, що багато українських господарств стикалися з великими проблемами при зберіганні моркви, оскільки якість продукції спочатку була сильно знижена внаслідок негативного впливу несприятливих погодних умов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Згідно з новими спостереженнями, в українських супермаркетах морква трохи подорожчала. Станом на 12 січня морква додала в ціні 16 копійок, склавши 25,60 грн/кг. Її вартість коштує від 22,90 грн/кг (Ашан) до 31,90 грн/кг (МегаМаркет).

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні очікується дике зростання цін на популярні продукти: до чого готуватись споживачам.

Раніше повідомлялося, що українців попередили про подорожчання продуктів, послуг і палива в 2023 році: почнеться з січня.

Також, на що слід звертати увагу при купівлі молочної продукції.