Для наших читачів, які постійно стежать цінами на популярні продукти харчування, зокрема, на цінники найважливіших для організму круп, є дуже важливі новини. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів після новорічних свят оновили ціни на гречку, макарони та рис.

Давайте дізнаємося, скільки необхідно українцям брати із собою грошей у магазин, щоб придбати хоч би за кілограм одного з продуктів.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Згідно із відкритими даними, ціни на гречку в середині січня порівняно з минулим місяцем змінився незначно – вона подешевшала до 72,07 грн/кг. Її вартість стартує від 56,40 грн/кг (Ашан) та досягає 89,90 грн/кг у "Варусі".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

У ціні знизився і довгий рис – з 74,59 грн/кг до 68,09 грн/кг. Найдешевше він обійдеться у "Варусі" – 51,90 грн/кг, у Метро його можна придбати за 84,27 грн/кг. Вартість пропареного рису встановлена ​​на рівні 71,47 грн/кг, а круглого – 81,43 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Також цікаво спостерігати за ситуацією навколо макаронів типу пір'я, вони додали в ціні лише 11 копійок, склавши 29,77 грн/кг. Наприклад, у супермаркеті "Новус" вони коштуватимуть 26,59 грн/кг, а ось в "Ашані" – доведеться віддати 38,70 грн/кг.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, українців попередили про подорожчання продуктів, послуг та палива у 2023 році: розпочнеться з січня.

Раніше повідомлялося, в Україні стрімко дорожчає цибуля: у чому причина і на що чекати далі.

Також, популярна крупа зросла в ціні: вже понад 78 гривень.