Є спостереження, що в Україні велика кількість приватних, а найголовніше – державних компаній, відходять від бюрократії з папірцями. Саме тому мільйони громадян намагаються користуватися додатком та порталом "Дія". Тут можна отримати багато послуг, а ось пенсіонери можуть навіть додати посвідчення та подати заявку на субсидії.

Все це добре, але далеко не у кожного пенсіонера є смартфон, доступ в інтернет, не всі люди похилого віку можуть отримати навички використання сучасної апаратури. Тут уже постало інше питання – як це вирішити?

Про це розповів офіційний представник Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Це справді важлива проблема, ми це розуміли від самого початку. Певні кроки та рішення вже були введені. У нас є цілий напрямок" Дія. Цифрова освіта". Це веб-сайт. Можна відкрити гугл і в пошуку ввести "цифрову освіту". Там у форматі коротких серій є безліч тем: починаючи з того, як чимось користуватися, як десь авторизуватися, як створити пошту, і закінчуючи тим, як сплатити за комуналку", — заявив Банік.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Також на кожну послугу у "Дії" фахівці Міністерства знімають інструкцію для того, щоб показати, куди натиснути, пояснюють, що написати і в якому полі. Щодо безкоштовних смартфонів, то, за словами Мстислава Баніка, війна відстрочила це питання.

"Думаю, ви пам'ятаєте, що у нас буквально в лютому минулого року стартувало обговорення президентського проекту, згідно з яким люди повинні були отримати смартфони. Йшлося про кілька мільйонів базових (недорогих — авт.) смартфонів, якими можна було забезпечити людей. Зрозуміло, що під час війни перед державою стоять інші пріоритети. Це питання відкладається, але впевнене, що ми до нього повернемося", - підсумував Мстислав Банік.

Нагадаємо, українці в Європі: де найсильніше зміниться правила для біженців у 2023 році.

Раніше повідомлялося, одна копійка відіграє роль? Чому пенсіонери "клюють" на товари з цінником на "9" наприкінці.

Також, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.