2023 року українцям проведуть максимальний перерахунок пенсій з урахуванням повного індексу інфляції. Також заплановано паралельні перерахунки для різних категорій громадян. Про це розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Кореспонденту".

Глава відомства зазначила, що в уряді активно працюють над тим, щоб пенсії українців поступово зростали та підтягують розмір виплат до рівня інфляції. У квітні 2023 року буде здійснено максимальний перерахунок пенсій з урахуванням повного індексу інфляції.

Пенсіонерка, скріншот з відео
Пенсіонерка, скріншот з відео

Оксана Жолнович наголосила, що підвищення виплат заплановано на другий місяць весни, оскільки у цей період доходи пенсіонерів будуть найбільш вирівняні з урахуванням того, наскільки знецінилася гривня.

1 грудня піднімається прожитковий мінімум для тих пенсіонерів, які отримували найнижчі пенсії. Це теж піде у плюс, їм перерахують пенсійні кошти. І максимальний перерахунок ми плануємо робити з урахуванням повного індексу інфляції Оксана Жолнович

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Також чиновниця заявила, що у 2023 році буде проведено паралельні перерахунки виплат для різних категорій українців, зокрема і працевлаштованих пенсіонерів.

Раніше портал Знай повідомляв, відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.