Буквально кілька тижнів тому український уряд схвалив проект бюджету на 2023 рік. У цьому документі, на жаль, не передбачено підвищення прожиткового мінімуму, тому ясно, що підвищень пенсії також не передбачається.

Наші читачі знають, що державний бюджет на 2023 рік складали в умовах війни та головною статтею видатків є саме обороноздатність країни. Наступною у черзі розташувалася соціальна складова. Проте пенсію не піднімуть.

Давайте разом розбиратися, що ж чекає на пенсіонерів цього року, розглянемо головні цифри від Держстату.

Відомо, що з початку грудня 2022 року прожитковий мінімум зріс із 2027 гривень до 2093 гривень. Таким чином, розмір мінімальної пенсії на 2023 рік становитиме 2093 гривні.

Видатки бюджету України, дані: Держстат
Видатки бюджету України, дані: Держстат

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наступного року його планують залишити на цьому рівні. А ось умови для того, щоб вийти на пенсію, 2023 року зміняться. Обов'язковий стаж зросте.

Якщо ти захочеш вийти на пенсію у 60, то для цього потрібний стаж у 30 років і більше. Люди зі стажем 20 років зможуть вийти на пенсію у 63 роки.

Якщо тобі 65, то для того, щоб отримувати пенсійні виплати, достатньо мати 15 років стажу. Загалом майже 800 млн. грн. закладено до українського бюджету на виплати. Понад 25% із них виділять на пенсії.

Усього наступного року до українського бюджету закладено 223 млн.грн на пенсійні виплати.

Нагадаємо, як не потрапити на гачок телефонних шахраїв: українцям нагадали про базові правила.

Раніше повідомлялося, що українкам підвищили декретну допомогу: стали відомі цифри.

Також, нові тарифи, пенсії, LED-лампочки та заміна грошей: що чекає українців у січні 2023 року.