З'явилася інформація, що чергова індексація пенсій в Україні відбудеться у березні 2023 року. Проте дані про те, на скільки відсотків, буде відомо лише під кінець січня, коли Кабінет Міністрів України розумітиме рівень інфляції.

Про це стало відомо завдяки заяві Міністра соціальної політики Оксани Жолнович в ефірі телемарафону.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

"Ближче до лютого ми розумітимемо, на який відсоток інфляції індексуватимемо пенсії в березні", — пояснила Оксана Жолнович.

Жолнович запевнила, що уряд знайде кошти підвищення пенсійних виплат. Як відомо, Верховна Рада визначила дату щорічної індексації пенсій 1 березня 2022 року.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 30 грудня повідомив, що 2023 року Кабмін проведе індексацію пенсій, незважаючи на війну. Він нагадав, що у 2022 році вдалося проіндексувати пенсії, збільшивши їх на 16%.

Варто також нагадати нашим читачам, що в Україні на 2023 рік через воєнний стан заморожено мінімальну заробітну плату та прожитковий соціальний мінімум. Однак багато пенсіонерів цікавляться, чи варто очікувати в новому році індексації виплат, яка традиційно відбувається у березні.

Щодо зарплат бюджетників, то, за словами міністра фінансів України Сергія Марченка, питання про справедливість та відновлення здатності бюджетників отримувати гідні заробітні плати слід обговорювати вже після перемоги у війні.

Нагадаємо, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Раніше повідомлялося, плюс 500 гривень до кожної пенсії: комусь з українців може розраховувати на щомісячну доплату.

Також, індексація пенсій в Україні: громадянам пообіцяли нові суми на 2023 рік.