Українці, чий вік наближається до пенсійного, старанно прораховують свій стаж, щоби розраховувати хоч на якусь допомогу від держави.

З часом у цей список людей потрапили навіть ті, кому тільки нещодавно виповнилося 30, адже законодавство щодо пенсій постійно змінюється і не хочеться залишитися "а голим задом" на старості років. Хтось зважився відкладати самостійно, а хтось розраховує на "винагороду" після довгих років наполегливої ​​праці. Особливо це стало актуально з початком повномасштабної війни в Україні, адже багато жителів нашої країни виїхало за кордон та знайшло там роботу.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Звичайно ж, юільший відсоток планує повертатися після оголошення перемоги України або кінця активних бойових дій і тоді починає мучити питання: що робити з тим стажем закордоном, навіть якщо він завдовжки лише рік. Тут на нас чекають приємні новини. Українці, які працювали в Угорщині, можуть досягти внесення даних про страховий стаж при розрахунку розміру пенсії.

Про це пише "Соціальний гід".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, під час призначення пенсії в Україні враховуються роки стажу, придбані в Угорщині. Однак, щоб їх включили до загального страхового стажу, необхідно надати підтвердження, отримане в компетентному органі Угорщини.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Раніше ми повідомляли, що плюс 500 гривень до кожної пенсії: комусь із українців може розраховувати на щомісячну доплату.