Навіть у таких складних умовах, які зараз склалися в Україні, держава продовжує допомагати громадянам у вигляді субсидій – українці отримуватимуть допомогу у поточному опалювальному сезоні. Однак у 2023 році все ж таки будуть внесені деякі зміни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Так, у середньому розмір субсидії на даний момент становить 1700-1800 грн на місяць. 2023 року держава виділяє на виплати субсидій бюджет у розмірі 37,9 млрд грн.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Також у 2023 році будуть наступні зміни:

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

з 1 грудня цього року субсидії видає Пенсійний фонд;

якщо ви хочете отримати виплати на електроенергію, це можна зробити на тимчасово окупованих територіях і в зонах бойових дій, якщо будинок через військові дії залишився без опалення;

виплати ВПО та тим людям, які їх дали притулок, не враховуються як доход при подачі заявки; ви можете подавати заявку на субсидію будь-де (це не залежить від прописки);

якщо у вас є заборгованість із житлово-комунальних послуг, ви також можете отримувати пільги.

Оскільки із зими 2022 року субсидії видає ПФУ, для оформлення заявок не потрібно реєструватися на сайті Міністерства соціальної політики України.

Як подати заявку на отримання субсидії? Прийшовши у відділення ПФУ; у місцевих радах територіальної громади, військових адміністраціях та ЦПАУ; за допомогою порталу електронних послуг або мобільного додатку ПФУ; через додаток "Дія".

Виплати призначаються доти, доки не закінчиться опалювальний сезон (з 01.10.2022 по 30.04.2023).

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Хто може отримувати субсидії на оплату комуналки

Розширено коло осіб, які можуть на допомогу від держави. Тепер звернутися по субсидію можуть: особи, які мають кілька квартир або будинків, які вони отримали у спадок; люди, які живуть за кордоном у період воєнного стану; особи, які мають заборгованість.

Важливо, що виплати за електроенергію можуть отримати люди, які використовували побутові електроприлади для обігріву квартир або будинків на тимчасово окупованих територіях і в зонах активних бойових дій.

Однак це стосується лише тих людей, у яких будинки залишились без централізованого опалення.

Нагадаємо, підвищення тарифів на комуналку: до чого готуватися українцям.

Раніше повідомлялося, що зв'язок дорожчатиме: мобільні оператори пояснили необхідність підвищення тарифів.

Також, фінансова допомога напередодні свят: хто може отримати гроші.