Після початку повномасштабної війни деякі українці почали отримувати міжнародну допомогу, наприклад, від ООН, ЮНІСЕФ та інших організацій. Як це може вплинути на отримання житлової субсидії, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду України.

У ПФУ нагадали, що при призначенні субсидії береться до уваги безліч факторів, зокрема, розраховується середньомісячний сукупний дохід сім'ї. Якщо він вищий за встановлену норму, то в субсидії відмовляють.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

У Пенсійному фонді наголошують, що у разі отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій українці не ризикують позбутися житлової субсидії, оскільки дані виплати не враховуються при розрахунку сукупного доходу домогосподарства.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також не впливають на отримання субсидії низка інших соціальних виплат, передбачених Постановою Кабінету Міністрів від 20.07.2020 року №632 "Деякі питання виплати державної соціальної допомоги" (у редакції від 30.11.2022 р.). Серед них компенсація за розміщення ВПО та допомога на проживання особам зі статусом ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям дописують зайві куби в платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.