Війна триває, ворог не спить і тероризує українців, тож треба бути завжди на чеку. Тепер українці просять від влади оголошувати про тривогу трохи іншим способом.

Нова петиція з'явилася на сайті Київської міської ради, її автором стала Єлизавета Царюк.

Цього разу вона просить від столичної влади сповіщати громадян про повітряну тривозу у форматі повідомлень, оскільки через блекаут є проблеми з електрикою, зв'язком тощо. Не завжди навіть знаєш про те, що почалася повітряна тривога.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

"В даний час в умовах відсутності світла, зв'язку та інтернету. Люди взагалі не знають про повітряну тривогу і ризикують своїм життям. Є райони, в яких взагалі відсутні системи оповіщення громадян (гучномовці), також відсутні поліцейські патрулі для оповіщення. Майже рік триває війна" , а влада Києва ігнорує потреби киян і нічого не робить, щоб люди знали і могли вберегти себе, дітей, сім'ю від небезпеки" - йдеться у тексті петиції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами жінки, набагато простіше буде встановити в кожному районі міста спеціальні системи оповіщення, які ніяк не залежатимуть від електрики.

Сирени, фото: np.pl.ua
Сирени, фото: np.pl.ua

Також українці хочуть дізнаватися про можливу російську небезпеку за допомогою оповіщення, яке надходить у форматі СМС, як у ДСНС.

Загалом було зібрано вже майже 950 підписів із 6 тисяч необхідних.

Метро під час тривоги, скріншот: YouTube
Метро під час тривоги, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що шамани провели для російських окупантів спеціальний обряд "продовження життя", але не допомогло

Раніше повідомлялося, що без ковбаси, котлет та сала? В Україні значно скоротилося виробництво свинини

Також ПриватБанк зробив важливе попередження перед Новим роком: українці можуть залишитися без грошей .