Загроза ракетних ударів з боку росії спонукає українців бути особливо обачними та дотримуватися всіх рекомендацій відповідних органів.

Українців наполегливо закликають дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Зокрема, це стосується й учасників дорожнього руху. Оскільки у шоковому стані людині складно зорієнтуватися і приймати потрібні рішення, найкраще дотримуватися чітко встановленої інструкції.

Відповідно, якщо знати, як поводитися при обстрілах, можна не тільки зберегти своє життя, але і вберегти автомобіль, зазначає u-news. Втекти на авто від ракетного обстрілу неможливо, тому що швидкість ракети набагато більша за швидкість машини.

ракетні удари по Києву
ракетні удари по Києву

Та все ж убезпечити себе можна, знаючи ці правила. Передусім пам'ятайте, що якщо сигнал повітряної тривоги застав вас в автомобілі, варто відразу попередити інших учасників дорожнього руху п'ятьма довгими гудками. А по закінченню - три короткі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Українцям радять триматися якомога далі від центру, критичної та енергетичної інфраструктури. Важливі об'єкти краще об'їжджати альтернативними маршрутами.

Вибухи у Києві, фото: вільне джерело
Вибухи у Києві, фото: вільне джерело

Під час повітряної тривоги зупиніть автівку так, щоб вона не заважала проїзду, вийдіть з неї й швидко прямуйте в найближче укриття. У випадку, якщо поряд немає бомбосховища чи укриття, треба знайти заглиблення чи виступ, де можна перечекати тривогу. Наприклад, бордюр.

Під час вибухів потрібно лягти на живіт, розсунути ноги, прикрити руками голову та відкрийте рота. Такі прості дії допоможуть уникнути контузії. Після закінчення повітряної тривоги потрібно залишатися у такому положені ще протягом 10 хвилин.

Трофейна техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Трофейна техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення