У нинішніх реаліях українці часто змушені днями, а то й довше жити без опалення та гарячої води. Щоб не платити за холодні батареї, зверніться до постачальника для перерахунку платіжки. За якої умови суму у платіжці зобов'язані перерахувати, йдеться на сайті Верховної Ради.

Через масовані ракетні атаки російських окупантів деякі українці тимчасово опинилися без опалення і гарячої води. Коли послуги не надаються, постачальники тепла повинні перерахувати платіжки, а якщо не роблять цього, можна вимагати перерахунок. Втім, є нюанси.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, українці мають право вимагати перерахунок платіжки, якщо температура у квартирі опустилася нижче за 18 градусів. За цієї умови за кожну добу порушення норми сума у ​​платіжці має зменшуватись на 3,3%.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Зазначається, що в деяких областях постачальники тепла вже практикують перерахунок з огляду на годинник, коли не було світла і послуги не надавалися. Крім того, за воду та газ можна не платити, якщо відсутні лічильники і, якщо людина не перебуває вдома, щонайменше 30 днів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 500-2000 кубів газу безкоштовно: хто з українців може претендувати на порцію блакитного палива.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.